ŽOC NAŠAO TERMINATORA! Ko je VELIKO POJAČANJE Partizana o kome se toliko priča?
Serž Ibaka u Partizanu?, Foto: EPA/ETIENNE LAURENT/Montaža/D.T

GROMADA

ŽOC NAŠAO TERMINATORA! Ko je VELIKO POJAČANJE Partizana o kome se toliko priča?

Jede protivnike na parketu

Objavljeno:

Kao bomba eksplodirala je vest da je Košarkaški klub Partizan, ni manje ni više, "zagrizao" za nekadašnjeg NBA šampiona, naturalizovanogšpanskog reprezentativca Serža Ibaku (34).

Vest je prethodno preneo italijanski novinar Mateo Andreani. Ibaki ovog leta ističe ugovor sa Bajernom, što crno-beli žele da iskoriste i angažuju fantastičnog centra.

Ko je zapravo Serž Ibaka, nekadašnji NBA šampion i zver pod obručima?

Ibaka poreklo vuče sa afričkog kontinenta, ali poseduje i špansko državljavnstvo. Rođen je 18. septembra 1989. godine u gradu Brazavil (najveći grad u DR Kongu) i igra na poziciji centra i krilnog centra.

Trenutno nastupa za Bajern Minhen, a iza sebe ima izuzetno bogatu i uspešnu karijeru. Pored NBA prstena koji je osvojio 2019. godine sa Toronto Reptorsima, Ibaka sa selekcijom Španije ima trofej šampiona Evrope (2011) kao i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu (2012).

U bogatoj NBA karijeri, Ibaka je igrao za Oklahomu, Orlando Medžik, Milvoki Bakse, Los Anđeles Kliprese kao i Toronto. U Evropi je košarkaško ime stekao noseći dres slavnog Real Madrida. Sijetl Supersoniksi (današnja Oklahoma), izabrali su ga 2008. godine kao 24. pika u prvoj rundi NBA drafta.

1 / 6 Foto: Starsport©

Detinjstvo:

I otac i majka su mu bili košarkaši. Otac mu je igrao u Republici Kongo i za kongoanski nacionalni tim, a majka mu je igrala u Demokratskoj Republici Kongo. Počeo je da igra košarku kao veoma mali u klubu „Avenir du Rail“, koristeći sport kao izlaz posle rane smrti majke i očevog odlaska u Drugi kongoanski rat. Ibaka je kao tinejdžer otišao u Španiju i počeo da igra za juniorske timove, a najviše za KK L'Hospitalet sa kojim je osvojio nekoliko turnira.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Nema sumnje da bi Partizan sa dovođenjem Ibake dobio na ogromnom iskustvu i to ne samo u reketu, već i u celom timu. Željko Obradović ne bi morao da mu ponavlja dva puta, pošto Ibaka sa tolikim iskustvom savršeno razume košarku i sve zahtebe koji se postave pred njim.

Ibaka je u tekućoj sezoni bio odličan u dresu Bajerna i u Evroligi je prosečno beležio 12 poena i 6.8 skokova na 34 odigrane utakmice.

Bonus video:

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.